Your mind is a powerful thing

Musta mielen hyvinvointia ei voi koskaan liikaa painottaa. Se voi vaikuttaa ihan uskomattomalla tavalla siihen, miten koemme eri asioita. Myös se, miten ihmisen fyysinen puoli linkittyy mieleen, on uskomatonta. Kun onnistut, suupielet kääntyvät hymyyn, jännittäessä kädet hikoilee ja mahaa nipistelee, suriessa kyyneleet valuvat poskia pitkin.

Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi kääntää mielen uskomaton voima eduksemme ja myös muistaa pitää sen hyvinvoinnista huolta. Uskon, että pitkälti omat ajatukset muokkaavat elämän sellaiseksi, jona sen koemme.

Processed with VSCO with a5 preset

Elämä heittää välillä eteen ikäviä asioita, välillä jopa kaksin käsin. Eikä elämä ole reilua, se on totuus. Jalkojen alta on vedetty matto ja maataan lattialla. Aluksi kirotaan kohtaloa ja itketään kipeytynyttä selkää. Mutta se, mitä tehdään seuraavaksi ratkaisee, tässä kohtaa tulee meidän paikka näyttää. Jäädäänkö me sinne maahan, vai noustaanko uudelleen ylös?

Processed with VSCO with hb1 preset

Mun mielestä on tärkeää oppia tuntemaan itsensä. Mitkä asiat saavat mielen matalaksi ja mikä tärkeintä, onko jotain mitä voisit itse tehdä asialle. Meillä ihmisillä on usein taipumusta valittaa asioista, vaikka voisimme korjata ne. Harmitellaan, kun kunto on niin huono tai kun töissä on paha olla. Vinkki numero yksi, tee töitä muuttaaksesi asia. Tee kaikkesi, että saisit uuden työpaikan, josta nautit. Lähde treenaamaan paremman kestävyyskunnon saamiseksi. Ja ei, ei se ole niin helposti tehty, kuin sanottu, mutta ilman omaa panosta tilanne ei luultavasti muutu parempaan. Keissi on toinen, kun et voi vaikuttaa asiaan. Tässä mielen voima merkitsee vielä enemmän. Jäätkö harmittelemaan asiaa vai opetteletko hyväksymään sen. Hyväksyminen voi viedä paljon aikaa, mutta uskon, että se on sen arvoista. Prosessin jälkeen voit taas keskittyä nauttimaan elämästä sellaisena, kun se on. Tästä loistavana esimerkkinä Pekka Hyysalo klik!, joka on varmasti kaikille tuttu huikean asenteensa vuoksi. Jos ikinä susta tuntuu siltä, ettet pysty johonkin asiaan, palauta mieleesi tämä nuori mies. (ps. iso suositus myös fight back -kirjalle, jos se ei ole sulle vielä tuttu.)

Vaikkakin kannustan positiiviseen ajatteluun ja vastuunottoon omasta elämästä, haluan kuitenkin muistuttaa eräästä asiasta. On tärkeää antaa itsensä tuntea kaikki ne fiilikset, mitä elämä tuo tullessaan. On enemmän kuin ok olla välillä väsynyt, surullinen tai ärtyistä. Se kaikki kuuluu elämään. Kuunnellaan myös ne tunteet ja yritetään oppia, mistä ne kumpuaa. Välillä tulee vaikeampia aikoja, jolloin on vaikeaa löytää mitään hyvää yhtään mistään. Se on normaalia ja kuuluu elämään. Ei kuitenkaan jäädä ikävien fiiliksien valtaan vaan otetaan vastuuta siitä, millaisena koemme oman elämämme ja tehdään töitä parempien päivien eteen. Kurkotellaan tähtiin ja lähdetään jahtamaan juuri niitä kaikista hulluimpiakin unelmia. Hymyillään, halataan ja välitetään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s